iTromsø skrev i forrige uke om planene om å stenge kunstisbanen i høst fordi man slet med lekkasjer i kjøleanlegget, og at det ville koste for mye å reparere skadene.

Feilinformasjon

Påstandene i saksfremlegget er direkte feil, og baserer seg på feilinformasjon, mener dog representanter for Tromsø skøyteklubb.

– Vi kan ikke se at denne rapporten avviker nevneverdig fra tidligere rapporter, og kan bekrefte at forholdene for brukerne av banen har vært tilfredsstillende de siste årene, skriver klubben i et brev til kommunen.

Faktafeil

Det er leder i skøyteklubben, Geir Arne Nordstrand, og anleggsansvarlig Geir Arne Førde som i et krast brev til administrasjonen i kommunen, samt til politikerne i formannskapet og kultur-, idretts- og friluftskomiteen, peker på forhold i stengeforslaget som de mener ikke stemmer.

– Vi mener bestemt at saksfremlegget inneholder faktafeil og dermed er basert på feilaktige opplysninger. Det meste av dette kan vi også dokumentere, skriver de i brevet.

MISTER TILBUD: Tromsø skøyteklubb har cirka 100 aktive utøvere.

Mangler konkret dokumentasjon

Det er hovedsakelig to påstander man reagerer på:

  • Man mener at det ikke finnes dokumentasjon på at det de facto ER en større lekkasje på anlegget. Det finnes ifølge skøyteklubben ikke fysiske bevis på at det er større lekkasjeproblemer i år enn det har eksistert tidligere år, hvor det ikke har vært problemer med å drifte isbanen.

Skøyteklubben mener at problemene med kjøleanlegget til store deler kommer av at det ikke er fylt på kjølevæske.

  • At det vil koste godt over én million kroner å trykkteste kjøleanlegget er man svært skeptiske til. Klubben mener at testrutinene som hvert år gjennomføres før oppstart vil være mer enn nok for å sjekke statusen på anlegget.

LEDER: Geir Arne Nordstrand leder Tromsø skøyteklubb. Han er sterkt kritisk til dokumentasjonen som er lagt fram på at det er tekniske problemer på skøyteanlegget i Tromsdalen. – De er ikke verre enn tidligere år, sier han.

Vil ha klare bevis på lekkasjer

Arbeiderpartiets gruppeleder, Jarle Heitmann, sier at han skjønner at situasjonen for skøytesporten er desperat dersom de mister anlegget sitt.

– Vi er enige om at dersom det kan vises konkret at det er lekkasjer med forurensingsfare. Da er det ingen vei tilbake, sier Heitmann til iTromsø.

Men han sier samtidig at dette må kunne slås fast før man går til det drastiske skrittet det er å stenge hele anlegget.

Vil ikke stenge uten bevis

Derfor vil han kreve solid dokumentasjon fra administrasjonen før han går med på å stenge skøytebanen.

– Om man ikke kan dokumentere at det er lekkasjer med forurensingsfare, må man skaffe slik dokumentasjon. Ellers forutsetter jeg at man åpner banen i høst, sier han.

Ifølge Ap-politikeren er det dessuten satt av penger i budsjettene for de neste årene for å holde skøytebanen åpen.

– Vi mener det er viktig for både folkehelsa og for tilbudet til publikum at skøytebanen holdes åpen, sier han.

Forslaget om å stenge skøytebanen vil bli behandlet politisk torsdag i kultur-, idretts- og friluftskomiteen i kommunen.