Fra klokken 12.00 til midnatt på lørdag vil Tromsø sentrum være fylt med konserter.

– Det kommer til å være levende musikk overalt, forteller prosjektleder Vilde Fjeldheim Wold.

85 konserter

Musikkfest Tromsø er et gratisarrangement for hele familien, som startet i Tromsø i 2014. Da arrangerte de 55 konserter over 8 scener. I år vil det bli totalt 85 konserter fordelt på 9 scener rundt om i sentrum. Programmet inneholder 65 konserter mellom 12.00 og 17.00, og 20 konserter på nattprogrammet som starter klokken 21.00.

– Noe av tanken bak prosjektet er å «bruke» byen, så vi forsøker å flytte litt rundt på scenene fra år til år, forteller Wold.

I år har de planlagt to nye scener, én i hagen på restauranten Hildr, og den andre på den nye havneterminalen på Prostneset. Som i fjor skal de også sperre av en liten del av Vestregata på grunn av uteservering under arrangementet.

Vil vise fram byens musikktilbud

– Vi har lyst å vise fram all musikken som finnes i byen, sier Wold.

I løpet av de fem årene Musikkfest Tromsø har eksistert, har de fått veldig gode tilbakemeldinger, både fra artister og publikum.

– I løpet av årene har vi jo skjønt at det er veldig mange som har lyst å holde konsert her i byen, sier Wold, og forklarer at meningen er at så mange artister som mulig skal få lov til å spille på arrangementet.

– I tillegg er det veldig artig at det også i år er en del internasjonale artister som skal spille, forteller Mariann Meszaros Josefsen, frivilligkoordinator.

Fra doom til felespilling

Det er ingen sjangerbegrensninger på arrangementet, så musikken og artistene som opptrer dekker et bredt spekter.

– I år er det vil det bli alt fra doom-metal til klassisk musikk og felespilling, så det burde være noe for alle, flirer Wold.

– Vanligvis er man jo litt «låst» når man drar på konsert, men på musikkfest kan man vandre fra konsert til konsert til man finner det man vil hører på, fortsetter Josefsen.

Samarbeidsprosjekt

I tillegg de mange musikerne som deltar er det flere som arbeider for å arrangere Musikkfest. Wold skryter av alle som bidrar til at arrangementet lar seg gjennomføre.

– Vi er veldig glad for at så mange stiller opp og har lyst å jobbe med dette prosjektet, sier hun.

Tromsø kommune stiller med teknisk utstyr, scener og infrastruktur gjennom Tvibit, Audiator og Fritidsavdelingen. I tillegg deltar blant andre en rekke utesteder og gårdseiere.

Frivillige

Josefsen påpeker at de frivillige spiller en viktig rolle under musikkfesten.

– Så langt har vi rundt 20 som har meldt seg som frivillig til arrangementet, de fleste under 18 år. Vi oppfordrer flere til å melde seg på, det gir god festivalerfaring, og det er veldig artig, sier frivilligkoordinatoren.

Arrangørene ser fram til konsertene, og satser på godværet kommer fram også i år.

– Vi har pleid å være heldige med været, så vi krysser fingrene, sier Wold håpefullt.