Det er niende gang Jan Johansen og resten av gjengen bak den årlige dansegallaen på Hansnes inviterer til fest.

– Vi har hatt et veldig bra forhåndssalg i år, og jeg tror at vi vil bikke 2.000 publikummere i år om man regner inn alle arrangement, sier Johansen til iTromsø.

MYE Å HENGE FINGRENE I: Jan Johansen på et fjell av forsterkere og høyttalere inne i det store festivalteltet.

Godt rykte i hele landsdelen

Dans i Karlsøy har i løpet av de ni årene de har eksistert, skaffet seg et svært godt rykte blant landsdelens danseglade publikum.

– Jeg tror det har noe med intimiteten på festivalen å gjøre. Det er nært mellom folkene her, og Hansnes er en fin og intim plass å være på, sier Johansen.

Torsdag starter festivalen med en akustisk seanse inne på Direktøren Bistro på Hansnes.

Da stiller de oppmøtte artistene opp og spiller «unplugged», noe som er blitt en meget populær og myk start på festivalen.

INTIMT: Dans i Karlsøy lokker publikum fra hele Nord-Norge, og ikke minst fra Tromsø, forteller Jan Johansen, festivalsjef.

300 på konsert

– I fjor var vi 200 til 300 gjester som var innom og koste seg, forteller Johansen.

Fredag og lørdag er det imidlertid hovedfestivalen som gjelder, og da inne i det store partyteltet på nedsiden av skolen.

– Vi har prøvd å lage programmet slik at fredagen blir rettet mer mot ungdom med mer trøkk og litt rockete artister, mens lørdagen blir mer klassisk dansing, sier festivalsjefen.

Mange samles

Lørdag blir det dessuten gratis utendørskonsert, samt en gudstjeneste i festivalteltet.

– Der vil artistene som er her bidra med sang og musikk. Det er blitt veldig populært å være med på gudstjenesten, sier Johansen.

Allerede tirsdag begynte folk å samles for å få de beste plassene på festivalcampen, forteller Per-Gunnar Aune, som selv er kommet med bobil fra Tromsø.

– Arrangementet her på Hansnes er spesielt på så måte at det er veldig god stemning både sosialt og musikalsk, og det Jan og de andre har fått til er helt enkelt fantastisk, sier han til iTromsø.

Det er femte eller sjette gangen han deltar på Dans i Karlsøy, og det blir flere, sier han. Selv reiser har gjerne rundt i bobil og besøker dansegallaer og festivalen.

Reiser rundt i bobil

– Jeg kommer nettopp fra dansegallaen på Målselvfossen, og i månedsskiftet skal jeg til Leknes på countryfestival, sier han.

– Vi er mange som gjør det, og vi treffes på de forskjellige arrangementene og koser oss i lag, sier Aune.

Neste år feirer Dans i Karlsøy tiårsjubileum, og da lover Jan Johansen at de skal slå på stortromma.

– Vi skal utvide festivalen med én dag og starte allerede på onsdagen. Dessuten skal vi booke en skikkelig stor headliner for å lokke folk, sier Johansen.

Kjøpte eget giganttelt

Nytt for i år er at Dans i Karlsøy arrangeres i egne gemakker. Jan Johansen og gjengen har nemlig fått kjøpe teltet som de arrangerer festivalen i.

– Det er på 450 kvadratmeter. At vi har vårt eget telt, og slipper å leie, gjør at vi får bedre tid til forberedelser, og større trygghet for arrangementet, sier han.