31. juli skrev iTromsø at Stig-Arne Engen slutter som TIL-direktør – vel to år etter at han startet i jobben.

– Det er vemodig, fordi det har vært noen veldig fine år. Jeg synes vi har tatt veldig gode steg mot en tydeligere retning på strategien vår. Det er flotte folk jeg har jobbet med her, sa Engen til iTromsø.

iTromsøs sportsredaktør Rune Robertsen skrev like etter Engens avgang at TIL-direktørene har for vane å sitte kort tid i direktørstolen. Nå er det altså klart at det blir Kristian Høydal som blir ny direktør i klubben. Det var Nordlys som meldte nyheten først.

Nødvendig kompetanse

I en pressemelding onsdag skriver klubben at det har vært viktig for styret å finne en person som kjenner TIL godt og som har den nødvendige kompetanse for å lede en organisasjon som TIL.

– I Kristian får vi en person som har solid kunnskap gjennom styrearbeidet i TIL, som har vært medlem av sportslig utvalg og hatt en sentral rolle i realiseringen av klubbens hallprosjekt, som styreleder i Bjerkakerhallen AS, sier Per Aronsen som er styreleder i TIL Holding AS, i pressemeldingen.

Styreleder i Bjerkakerhallen

42-åringen fra Myre i Vesterålen har tidligere vært styremedlem i TIL Holding AS, og er nå styreleder for Bjerkakerhallen AS. Han har hatt en rekke roller i næringslivet, blant annet gjennom flere ulike samarbeid med TIL Holding-styreleder Per Aronsen.

I tillegg var han på eiersiden med på å bygge opp selskapet Nordnorsk Shipping, som han i fjor solgte seg ut av med en betydelig milliongevinst.