Bybildet:

Sjalusidrama om bord – kramkar knivstakk trekkspillkunstner i hodet

«Prinsesse Ragnhild» ble det hurtigruteskipet som fikk kortest fartstid, men det var til gjengjeld noen dramatiske år.

VED DAMPSKIPSKAIA: «Prinsesse Ragnhild» var naturlig nok et vanlig syn i Tromsø, men her ligger hun ved Dampskipskaia under det som fortoner seg som litt uvanlige omstendigheter. Folkemengden skyldes sannsynligvis kronprinsparets besøk i 1934. Til høyre ser vi hovedkvarteret for Troms Fylkes Dampskibsselskap, senere for Visit Tromsø og i dag Tourist Shop Tromsø. På andre siden av gaten ser vi skiltet til «Café Idun» i Kirkegata 1. Siden 1970 har det såkalte «havnebygget» stått her. Bildene gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Thøringsamlinga/ PEM-LTH-00006 

pluss

Nyheter om Hurtigruten selger alltid her oppe i nord. Til og med noe så prosaisk som en forsinkelse et sted på ruta interesserer folk på helt andre steder langs vår langstrakte kyst. Og den 16. desember 1937 var nyhetene langt mer pikante.