Onsdag startet salget av det nye hytteprosjektet «Yttersia Sommarøy» som bygges i kaikanten ute på Skipsholmen, sørøst for hotellet Sommarøy Arctic Hotel på Hillesøya. Det er AronsenMonsen Invest, drevet av Per Aronsen og Ole Monsen Monsen som står bak prosjektet.

Saltdalshytta står for tegning og salg av prosjektet, selskapet som ble solgt av nevnte Aronsen og Monsen i 2017. Da vi snakker med selger Frits Olufsen i Saltdalshytta kan han fortelle at det allerede er solgt fire hytter siden de ble lagt ut for salg.

– Det er mange som har vist interesse for prosjektet. Når 12 enheter er solgt setter vi i gang med byggingen, og jeg tror det vil stå ferdig tidlig sommer neste år, sier Olufsen.

Tett på hverandre

Lørdag er det åpen visning av hyttene. Etter interessen å melde, tror Olufsen det kommer til å komme en del folk.

– Jeg vil nok bli ganske hektisk. Vi har sendt ut 50 prospekter, så det lover godt.

Prosjektet består av to ulike type boenheter. Den ene er «Senja» som føres opp med to etasjer, og ligger langs kaipromenaden med utsikt mot sjøen. Den andre er «Håja», med tre etasjer og utsikt mot både Senja og Håja.

– Jeg vil kalle det sjøhytter med kaipromenade, og vil si at det er et unikt prosjekt i nordnorsk sammenheng.

– Det ser jo nesten ut som rekkehus. Tror du ikke folk er litt skeptiske til å ha hyttene sine så tett på hverandre?

– I nordnorsk sammenheng er det relativt uvanlig å bo så tett på andre. Noen synes kanskje det er for tett og må svelge noen kameler for å bo såpass nært andre, men ut ifra interessen å melde så er det et godt marked for det.

Ikke lov med Airbnb

Ofte er det vanlig med utleieplikt på slike type hytter. Det er det ikke på disse.

– Du trenger ikke leie disse ut, men hvis du ønsker det må det gjøres via hotellet, sier Olufsen. Per Aronsen og Vegard Monsen er til opplysning også medeiere av hotellet det snakkes om.

– Du tror ikke det er mange som kommer til å kjøpe disse, for å så kun leie ut via Airbnb?

– Det er vi ikke redde for. Vi har klausuler liggende om at det ikke lov til å leie ut via Airbnb, kun hotellet.

– Umulig å få tak i hytter

Prosessen bak prosjektet har tatt en stund, ifølge Olufsen.

– Det er har vært en omreguleringsprosess i forkant for å få det regulert til fritidsboliger.

Han opplever området som svært attraktivt.

– Området er ekstremt attraktivt, og det er litt av problemet med Hillesøya. Det er nesten umulig å få tak i hytter der ettersom det stort sett er eneboliger.

– Hvem tror du vil kjøpe disse hyttene?

– Vanlig folk som har relativt god økonomi. Det er ikke noe billig prosjekt, men du får «ferdig pakke». Når du først har kjøpt er det ikke så mye mer som trengs å gjøres.