Ny prisrekord på Sommarøy:

– At folk kjøper hus her og bruker dem som hytter et problem

At man har fått en ny boligprisrekord i bygda er ikke udelt positivt, mener Brensholmen/Sommarøy utviklingslag.

Fredag gikk det grå huset til venstre i bildet for 5,1 millioner kroner. Grunneier og hotellgründer Kjell Ove Hveding synes det er synd at det har blitt mer utfordrende for unge å etablere seg på Sommarøy, men mener økende eiendomspriser likevel er positivt for bygda.  Foto: Sne Eiendom/ Ronald Johansen

pluss

iTromsø skrev mandag kveld om Sommarøyveien 45 som ble solgt for 5,1 millioner kroner og dermed satte ny prisrekord i bygda. Etter det iTromsø får opplyst, skal boligen benyttes som feriehus, mens utleiedelen skal leies ut til fastboende. At stadig flere ønsker å kjøpe feriehus i området, og dermed driver boligprisene opp, er ikke udelt positivt, mener utviklingslaget.