– Dette er helt for jævlig. Det vil merkes på bunnlinja for taxinæringen i byen om dette fortsetter, sier taxisjåfør Bjørn Einar Nilsen, som iTromsø traff på bensinstasjonen Best på Kvaløysletta tirsdag ettermiddag.

Sakte, men sikkert har bensinprisene krabbet oppover i Tromsø denne sommeren. Nå markeres det toppnivåer over hele byen og kostnadene begynner å merkes i lommeboka til vanlige folk.

På Kvaløya var det lenge mellom bilene som lot seg friste av pristilbudet på bensinstasjonen til over 18 kroner literen for bensin.

Statlige avgifter

Taxisjåfør Bjørn Einar Nilsen har bransjeavtale for sin taxi og benytter seg derfor ikke av prisene i markedet. Han mener at staten må ha mye av skylda for de høye prisene.

– Staten krever altfor mye av bilistene. Kostnadene med å frakte drivstoff til Nord-Norge gjør kanskje også sitt for at prisene er ekstra høye nå, mener Nilsen.

– Vil dette merkes for taxikundene?

– I taxinæringen er vi prisregulert, og prisene fastsettes med ett til to års mellomrom. Om drivstoffprisene øker mye i mellomtiden, så er det næringa sjøl som må ta kostnadene, mener Nilsen.

Han har også fått med seg den ekstra avgiften i Tromsø på 96 øre, men mener det blir langt billigere å betale enn bompenger.

BARE EN SKVETT: Jim Fredriksen fra Hansnes i Karlsøy fylte bare en liten skvett på tanken, for å komme seg hjem fra bytur.

Billigere i nabokommunene

Jim Fredriksen og kona Beate fra Karlsøy var på bytur i sin amerikanske Hummer. Det er ikke rent lite som skal til for å fylle full tank på 120 liter. 2176 kroner ville det kostet Fredriksen om han hadde benyttet seg fult ut av pristilbudet på Best-stasjonen på Kvaløysletta tirsdag ettermiddag.

– Ja disse prisene gidder jeg ikke. Så jeg fyller en liten skvett, nok til å komme oss hjem til Hansnes der prisene er langt lavere, forteller Fredriksen.

På Hansnes slipper man blant annet den ekstra 96-øringen på hver liter, noe som merkes spesielt på en dag som dette.

– Ja jeg vil si at det lønner seg bestandig å kjøre de ekstra kilometerne ut til Hansnes for å fylle, mener Fredriksen.