Det er i forbindelse med det pågående budsjettarbeidet i kommunen som «gladnyheten» kan slippes.

– Vi har vel egentlig bestemt oss for å ta ut administrasjonssjefens punkt om nedleggelse av skolen på Skittenelv, sier Arbeiderpartiets gruppeleder og finanspolitiske talsperson, Jarle Heitmann.

Trenger ikke å legge ned

Ifølge ham er det simpelthen ikke nødvendig å legge ned skolen.

– Vi er ikke i en slik økonomisk situasjon i kommunen at det er behov for nedleggelse – og da velger vi å ikke gjøre det, sier han.

Ifølge Arbeiderparti-politikeren så er det svært drastisk for en bygd om skolen legges ned, og derfor noe som man vil unngå så langt det lar seg gjøre.

SIER NEI: Arbeiderpartiets Jarle Heitmann sier at man ikke vil følge administrasjonsjefens forslag om å legge ned Skittenelv skole og fire distriktsbarnehager.

Må være barn nok

– Vi må selvfølgelig ta forbehold for at det er barn nok til å gå på skoler eller barnehager – vi kan ikke opprettholde tilbud til enhver pris, sier han.

Bjørn Haugland er leder i foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) på Skittenelv skole.

Han er svært fornøyd med at den politiske ledelsen i kommunen nå går imot administrasjonens nedleggelsesforslag.

– Vi er selvfølgelig veldig glade og lettet. Vi fikk vite om nedleggelsesforslaget før ferien, og har brukt sommeren til å samle krefter til å kjempe mot forslaget, sier han.

Skulle busse elevene

Skolen på Skittenelv er administrativt underlagt Krokelvdalen skole litt lenger sør på fastlandet, og hadde i fjor 35 elever. I år det noen færre, forteller Haugland.

I administrasjonssjefens opprinnelige forslag skulle elevene fra Skittenelv flyttes til Krokelvdalen, men det blir det altså ikke noe av.

Haugland sier at han er glad for at posisjonen i kommunen har skjønt at skolen er viktig for bygdene rundt Skittenelv, og at skolen er liv laga.

– Det er et veldig godt rekrutteringsgrunnlag her ute – det er eksempelvis kø til barnehagen, og det fødes mye barn, sier han.

Vil være fredet i fire år

Jarle Heitmann sier at posisjonen – Ap, Rødt og SV – vil finne inndekning for sitt fredningsforslag andre steder.

– Vi vil også legge det inn i vår handlingsplan for kommunen, som vil gjelde for de neste fire årene, sier han.

Han tar dog forbehold for at ting kan endre seg om det blir maktskifte i kommunen, eller at det fremmes et nedleggelsesforslag på nytt fra administrasjonen.

Bjørn Haugland sier at nærmiljøet til skolen ikke vil sitte i ro om så skjer.

Barnehagene også berget

– Vi har samlet krefter hele sommeren for å protestere – og om forslaget blir plukket fram igjen så er vi klare til kamp her ute, sier han.

I administrasjonssjefens forslag til økonomiplan og budsjett foreslås nedleggelse av fire distriktsbarnehager.

Posisjonen vil imidlertid frede også disse – sett at det er barn nok.

– Vi kan ikke holde en barnehage åpen dersom det bare et ett barn der, det sier seg selv, sier Heitmann.

Barnehagene det er snakk om er Vengsøy, Tromvik, Kattfjord og Lakselvbukt,