Leif Inge Westermann er kjøkkensjef hos ISS, og har ansvar for å levere 750 middagsmåltid hver dag til sykehjem og hjemmetjenesten i kommunen.

– Forslaget vil i så fall bli svært kostbart, og det må bygges nytt kjøkken på alle sykehjemmene. I tillegg må det være tre kokker på hvert sykehjem i tillegg til en kjøkkensjef, om man skal ha en turnus slik at brukerne også kan få mat i helger og høytid.

Westermann mener at maten de leverer ikke er av «varierende kvalitet»

– Jeg vet ikke hvilken ernæringsbakgrunn han (Erlend Svardal Bøe (H), journ.anm.) har for å påstå at maten vår ikke har god kvalitet, men maten vi sender ut er av toppkvalitet. Vi sender ikke ut noe av dårlig kvalitet, det sier seg selv. Tromsø har den beste institusjonsbaserte menyen i Norge, hvor brukerne kan velge mellom to retter hver dag. Vi bruker lokale råvarer fra Tromsdalen fisk og Mydland. Samtidig er smaken som baken, og det er ikke sikkert alle liker alt.

ISS-kjøkkenet består i dag av åtte personer som leverer mat til 40 sykehjemsavdelinger og 200 hjemmeboere. Kjøkkensjefen viser til at det har vært gjennomført brukerundersøkelser, og at folk «stort sett er fornøyd».

Kjøkkensjefen mener Bøe forslag vil være et enormt tilbakeskritt.

– Jeg har jobbet på gamlemåten og på sentralkjøkkenet på Mortensnes. Jeg mener den ordningen som er i dag er betydelig bedre, hvor pleierne som kjenner brukerne kan velge mellom kjøtt og fisk hver dag.

I dag lages maten hver dag på sentralkjøkkenet til ISS i Tromsdalen, før den kjøles ned, sendes ut til sykehjemmene og varmes der.