Tirsdag kveld hadde arbeiderlaget styremøte for å bestemme seg for sitt innspill til nominasjonskomiteen. Pia Svendsgaard, tidligere varaordfører i Tromsø og fylkesrådsleder i Troms, er leder av det mektige Sentrum a-lag. Hun forteller at styret enstemmig endte med å utpeke Gunnar Wilhelmsen som sin foretrukne toppkandidat.

– Vi tenker det er bra med et nytt ansikt og en ny person. Gunnar er godt kjent i Tromsø og nasjonalt, og har en del evner som kan være bra som ordfører. Og han kjenner byen svært godt.

Mangeårig Ap-medlem

ORDFØRERKANDIDAT: Foretningsmann Gunnar Wilhelmsen er Sentrum A-lags foretrukne ordførerkandidat.

Wilhelmsen har bakgrunn som foregangsmann, er styreleder i filmfestivalen, og har vært styreleder i TIL. Han eier gjennom eiendomsselskapet Triko store eiendommer i Tromsø-sentrum, samt den nedlagte militærbasen Olavsvern. Wilhelmsen har også vært medlem i Arbeiderpartiet i en årrekke.

Han er også gift med tidligere stortingspolitiker og Ap-topp Anne Marit Bjørnflaten, som nå jobber som kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten.

Noe nytt og noe gammelt

Sentrum arbeiderlags ønskeliste til nominasjonskomiteen lyder som følger:

  1. Gunnar Wilhelmsen

  2. Ragni Løkholm Ramberg

  3. Jarle Heitmann

  4. Marta Hofsøy

  5. Oddbjørn Eidissen

  6. Tone Marie Myklevoll

Listen ble enstemmig vedtatt av styret i Sentrum a-lag, som foruten Pia Svensgaard blant annet består av Tromsø Ap-leder Oddbjørn Eidissen, fagforeningstopp Tor Inge Hoås og Nobina-sjef Magnar Nilsen.

Heitmann sier til iTromsø at han tar det til etterretning, og vil la nominasjonsprosessen gå sin gang.

– Jeg har ikke noen kommentar til saken, utover at jeg tar innspillet til etterretning. Jeg har sagt hva jeg kan gjøre og bidra med, og nå skal partiorganisasjonen få lov til å jobbe.

Vraket Heitmann på topp

Leder: Pia Svensgaard er leder av det mektige sentrum A-lag.

Aps gruppeleder, Jarle Heitmann, lanserte i går sitt ønske om å stille som ordfører for Tromsø. Heitmann er medlem i Sentrum a-lag, men fikk ikke støtte om å stille på topplasseringa hos sitt eget lag.

– Heitmann var med i diskusjonen, og han har jo kommet høyt på lista. Men det er noe med å få i noe helt nytt i neste periode. Jarle er en god kandidat som vi hadde med oss i diskusjonene, og vi har satt ham på tredjeplass.

Svensgaard sier hun har vært i kontakt med Wilhelmsen før møtet.

– Jeg har snakket med ham, og oppfatter at han var åpen for å bli spilt inn, men at han avventer den videre nominasjonsprosessen.

– Hyggelig å bli nevnt

Wilhelmsen er foreløpig ordknapp om sitt eget kandidatur.

– Hyggelig å bli nevnt, og får se hvordan komiteen håndterer det, sier Gunnar Wilhelmsen i en knapp kommentar til iTromsø.

Ramberg som varaordfører

ØNSKET SOM VARAORDFØRER: Ragni Løkholm Ramberg er foreslått som varaordførerkandidat, selv om hun har varslet at hun ikke ønsker gjenvalg.

En av Aps mest profilerte politikere denne perioden, Ragni Løkholm Ramberg, har tidligere varslet at hun ikke ønsker gjenvalg. Det håper Svensgaard at de kan gjøre noe med.

– Hun har sagt nei til å bli ordfører, men vi håper hun er villig til å stå på andreplass. Hun har gjort en strålende jobb denne perioden, og markert seg godt i byen, og bidratt med humør og engasjement i Tromsø-politikken. Så vi skal prøve å overtale henne om å bli med på et nytt lag.