Remiks dumpet ulovlig avfall i slalåmbakken

Tromsø Alpinpark har mottatt det de trodde var rent hageavfall fra Remiks. Men i massene ligger det plast og annet søppel. – Forsøpling og forurensende, sier Fylkesmannen.

FORSØPLING: På et område på noen få meter og på under ett minutt kunne iTromsø samle sammen plast og søppel fra massene som skal være rent hageavfall. Nå legger Remiks seg flate, etter at Fylkesmannen kaller hageavfallet de leverer for forsøpling. 

pluss

I tre år har Tromsø Alpinpark mottatt flere titalls lastebillass med flis som stammer fra oppkuttet hageavfall. Hageavfallet leveres av byens befolkning til Remiks som kverner det opp og kjører det ut til slalåmbakken i Kroken. Her lempes det i bunnen av bakken, før det dras utover området for å jevne ut underlaget. Dette gjøres fordi deler av bakken er steinete, mens hageavfallet sørger for at underlaget blir jevnere og dermed enklere å holde snøen og kjøreforholdene ved like.