– Jeg sto og ventet på grønt lys ved Aagaard-bygget. Den eldre kvinnen kom og stilte seg ved siden av meg, forteller Jesper Arntsen, og fortsetter:

– Først fikk bilene som kjørte i Grønnegata rødt, og deretter fikk bilene som sto i Fredrik Langes gate grønt. En liten personbil kjørte først opp mot Kongsbakken, og deretter kom lastebilen som svingte til høyre inn i Grønnegata, forteller Arntsen.

Han registrerte deretter at kvinnen, som sto rett ved siden av ham, gikk ut i fotgjengerfeltet samtidig som lastebilen svingte.

Fastklemt under hjulet

– Kvinnen hadde begynt å gå over fotgjengerfeltet da hun ble kjørt over av lastebilen. Jeg så at hun havnet under bilen, og da bilen stanset sprang jeg rundt til venstresiden av lastebilen og så at hun lå under hjulet, forteller Arntsen.

Da hadde også sjåføren kommet seg ut av lastebilen og sammen så de etter kvinnen.

Hun lå da fastklemt under venstre forhjul. Ifølge Arntsen, som var det første vitnet på ulykkesstedet, var det tydelig at kvinnen var svært hardt skadd.

– Jeg kontaktet 113 på mobilen og fikk også snakket med sjåføren av bilen som var helt i sjokk, sier Arntsen.

Politiet arbeider fortsatt med å kartlegge påkjørselen, og vil onsdag ikke si noe nærmere om hendelsesforløpet. Foto: Ronald Johansen

Overveldende

Flere andre personer kom raskt til ulykkesstedet, og også de prøvde å roe ned sjåføren, forteller han.

Forholdene på ulykkesstedet beskriver han som overveldende.

– Det var kanskje 10–15 stykker alt i alt som kom fram, og det var en del som reagerte kraftig og skrek, sier Arntsen.

Sjåføren siktet

Da politi og nødetater kom til plassen forklarte han til dem hva som hadde skjedd.

I forbindelse med etterforskningen av ulykken er sjåføren av lastebilen siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf tre som omhandler aktsomhet og varsomhet. Førerkortet er midlertidig beslaglagt.

– Kvinnen havnet, slik jeg oppfattet det, i blindsonen til sjåføren da hun gikk ut i fotgjengerfeltet. Slik jeg oppfattet situasjonen, så kan sjåføren vanskelig klandres for ulykken, sier han.

Teknikere gransket åstedet etter hendelsen. Foto: Ronald Johansen

Tekniske undersøkelser

Politiet har ennå ikke ønsket å kommentere hendelsesforløpet i forkant av ulykken, men opplysninger andre øyenvitner har gitt støtter Arntsens opplevelser.

Til Nordlys opplyser et annet vitne at vedkommende så kvinnen gå ut i overgangsfeltet mens lastebilen svingte til høyre.

Politiet gjennomførte tekniske undersøkelser på ulykkesstedet tirsdag ettermiddag, og det er gjennomført avhør av vitner i etterkant av ulykken.