Klokka 13.42 tirsdag fikk politiet melding om en trafikkulykke i Grønnegata fra AMK.

En lastebil, på vei opp fra Fredrik Langes gate, kjørte på en fotgjenger i 80-årene da bilen skulle svinge inn til høyre i Grønnegata.

Kvinnen ble like før klokka 14.00 bekreftet omkommet på stedet av AMK etter å ha blitt fastklemt under lastebilen.

Lastebilsjåføren skal ha kommet kjørende opp Fredrik Langes gate hvor han svingte til høyre i krysset (merket med rød markør) for å kjøre nordover inn i Grønnegata. I krysset traff han tromsøkvinnen i 80-årene som var til fots. Foto: Google Maps.

Vil sikre video

Etter å ikke ville ha uttalte seg noe om hendelsesforløpet i forkant av ulykken tirsdag, jobber politiet videre onsdag med å avhøre vitner samt å sikre flere spor i saken.

– Vi er i en fase hvor vi er i ferd med å danne oss et bilde av hva som har skjedd rett i forkant av ulykken, sier politioverbetjent Jarle Johnsen, som leder for avsnitt for generell etterforskning ved Tromsø politistasjon.

– Vi jobber i dag blant annet med å avhøre flere vitner samt at vi forsøker å sikre mulige elektroniske spor i form av video fra området i forkant av ulykken.

Skal obduseres

En annen ting politiet jobber med onsdag, er å få avklart nøyaktig hvor kvinnen ble påkjørt. De ønsker ikke å konkludere noe i forhold til kvinnens bevegelser i forkant av ulykken som kostet henne livet.

Ifølge politiet tyder ting per nå på at kvinnen ikke var sammen med noen andre personer når ulykken inntraff.

Én ting de er mer sikre på, er at kvinnen døde kort tid etter selve påkjørselen.

– Det kan virke som om hun har dødd momentant av skadene hun pådro seg i ulykken, sier Johnsen.

Det er også besluttet at kvinnen skal obduseres, men at det så langt ikke er bekreftet når dette arbeidet vil gå i gang. Det er heller ikke bekreftet når politiet vil offentliggjøre navnet til avdøde.

En eldre kvinne ble bekreftet omkommet etter en påkjørsel i Grønnegata tirsdag 28. august. Foto: Ronald Johansen

Ingen mistanke om ruspåvirkning

Politiet bekreftet onsdag formiddag at lastebilsjåføren er en tromsømann i 20-årene, og at han har status som siktet i saken. Førerkortet er midlertidig beslaglagt.

Operasjonsleder Rune Nilsen i Troms politidistrikt uttalte tirsdag til NTB at siktede er født i 1992, og at han ble ivaretatt av både arbeidsgiver og familie.

Sjåføren ble, sammen med en rekke øyenvitner, fraktet til legevakta like etter ulykken hvor det var blitt opprettet et psykososialt kriseteam.

– Sjåføren ble avhørt på legevakta tirsdag og har fått oppfølging av helsevesenet. Det foreligger per nå ingen mistanke om rusbruk, sier Johnsen.

Etterforskes videre de kommende dagene

Per onsdag formiddag er en rekke vitner allerede avhørt, og politioverbetjenten sier de har avsatte ressurser til å etterforske ulykken for fullt de kommende dagene.

– Vi vil komme tilbake med mer konkret informasjon om selve hendelsesforløpet så snart vi har fått samlet all informasjon og har dannet oss et ferdig bilde av hva som har skjedd.