I onsdagens kommunestyremøte vedtok politikerne innstillingen fra administrasjonen om å etablere et kunstfond. Det innebærer at når det bevilges penger til bygg, anlegg og uteområder, så skal det tas ut én prosent av investeringen til innkjøp av kunst.

I tillegg skal det ansettes en kunstfaglig rådgiver til å koordinere kunstfondets oppgaver, noe Marlene Berntsen Bråthen (Sp) reagerte på.

– Jeg mener at det er helt unødvendig å bruke ressurser på en kunstfaglig rådgiver, særlig etter at Utekontakten mista en av sine stillinger, sier Bråthen, men forslaget hennes ble nedstemt.

– Frivillige kan gjøre jobben

Ifølge Bråthen er Utekontakten blitt redusert fra åtte til syv stillinger, og etter å ha lest iTromsøs artikkelserie «De glemte barna» synes hun at Utekontaktens arbeid med å hjelpe ungdom må prioriteres.

– De gjør en fantastisk jobb, og vil kunne utrette mye med en slik stilling. Vi må bruke pengene der de trengs mest, og det er mange stillinger som er viktigere enn en kunstfaglig rådgiver.

– Er ikke kunst viktig?

– Jo, men jeg synes at jobben kan gjøres av frivillige. Det finnes sikkert mange kunstinteresserte som kan bidra, og det kan ikke være så vanskelig å velge ut hvilken kunst vi skal ha, og hvor den skal stå.

Høyre er enig

HELT ENIG: Erlend Svardal Bøe (H) er helt enig i at kommunen ikke kan ta seg råd til å ansette en kunstfaglig rådgiver.

Erlend Svardal Bøe (H) er enig med Bråthen i at det ikke bør ansettes en kunstfaglig rådgiver.

– Kommunen har ikke råd til å etablere nye stillinger. Jeg er i tillegg helt enig i at disse midlene heller bør brukes på Utekontakten, sier Bøe.

– Kommunen må ta seg av de lovpålagte oppgavene først, og hvis man deretter har mer penger på bok så kan man bruke dem på andre ting.

Forslaget fra Senterpartiet ble nedstemt.