Over 400 lag og foreninger samlet seg i Storgata for å vise seg fram under arrangementet Frivillighet i Sentrum. Blant dem var fekteklubben Frie Duellister, som demonstrerte kamp med ekte sverd for skuelystne forbipasserende.

Historisk fekting

Klubben Frie Duellister har vært i Tromsø siden 2010, men har også avdelinger i Bergen, Oslo og Jessheim.

– Vi trener historisk fekting, forklarer medlem Jens Peder Magnussen, mens sverdene til to av hans kamerater braker mot hverandre.

Magnussen skryter av Frivillighet i Sentrum.

– Dette er et veldig fint arrangement. Folk kan komme og se på alt man kan finne på i Tromsø, det er utrolig mange forskjellige stands her i dag, sier han.

Fornøyd: Jens Peder Magnussen (til venstre) var veldig fornøyd med arrangementet Frivillighet i Sentrum.

Veldig artig

Storgata var full av folk som tittet på de ulike bodene. Venninnene Eir Borgen (14) og Mia Nordahl (13) var blant dem.

– Vi har en egen loppemarkedstand her i dag, men nå går vi runden og ser på de ulike bodene, sier Nordahl.

Utforsket bodene: Venninnene Eir Borgen (14) og Mia Nordahl (13) gikk og utforsket alle bodene som var satt opp i Storgata på lørdag.

– Det er mye artig å se og gjøre, vi har allerede fått kake og T-skjorte, fortsetter Borgen. De forteller at de allerede er medlem i flere organisasjoner.

– Men vi får bare lyst å melde oss inn i flere, sier hun videre.

Verdens beste hobby

Storgata var fylt med ulike aktiviteter, fra kampsport til fluefisking og korpsmusikk. På standen til Tromsø Sjakklubbs Ungdom kunne man også spille et slag sjakk.

– Det er verdens beste hobby, forteller Katrine Brenneset, som har sjakkinteresserte barn.

– Frivillighetens dag er et veldig fint arrangement. Jeg kom til arrangementet i fjor, og min datter dro herfra med ønske om å starte med fjorten nye hobbyer, sier hun lattermildt.