Det var mange som møtte opp da Messen for de store anledninger ble arrangert av iTromsø og Radisson Blu på lørdag. Flere utstillere hadde stilt opp for å vise seg fram, og blant brudekjoler, praliner, blomster og service gikk folk rundt og planla sin store dag.

Ville ikke se kjolen

– Jeg skal gifte meg, og tenkte jeg skulle komme hit og se om jeg fant noe inspirasjon her på messen, sier Kamilla Sæterbo. Hun går mellom de ulike utstillernes boder, og ser etter ideer til sitt eget bryllup.

VISER FRAM BRYLLUPSKJOLER: Modellene Silje Lavik og Solfrid Pedersen viser fram brudekjoler. Foto: Trond Karlstrøm

På spørsmål om hvor hennes fremtidige ektemann befant seg svarer hun at han ble igjen hjemme.

– Han er litt tradisjonell, og ville derfor ikke se brudekjolen før selve bryllupet, forklarer hun med et smil.

Får vise seg fram

Silja Skoglund fra Glasshytta Blåst skryter av arrangementet.

– Det er et veldig fint arrangement, også for oss utstillere, fordi det er en god anledning for å vise oss fram og møte nye kunder, sier hun.

– Folk kan komme og få direkte førstehåndskunnskap til produkter, for eksempel gjennom smaksprøver, fortsetter hun.

MESSEN FOR DE STORE ANLEDNINGER: Det var mange som tok turen til messen på lørdag. Foto: Trond Karlstrøm

Gifter seg neste sommer

– Vi skal gifte oss neste sommer, derfor kom vi hit i dag, forteller Stine Nordmo. Hun står sammen med forloveden Ken Bay Petersen og søsteren Kine Nordmo.

– Vi har sett på brudekjoler, og fått noen ideer, forklarer Bay Petersen.

PLANLEGGER EGET BRYLLUP: Neste sommer skal de gifte seg, nå er de i full planlegging. Fra venstre: Ken Bay Petersen, Kine Nordmo og Stine Nordmo. Foto: Trond Karlstrøm

– Vi har ikke valgt ut en spesifikk brudekjole nå i dag. Brudgommen kan jo uansett ikke vite hvordan den ser ut før selve bryllupet, poengterer hun. De synes messen er veldig hyggelig, men kanskje en smule overveldende.

– Det er veldig mye som skjer her, mange sanseinntrykk å ta inn, så vi blir nok nødt å gå flere runder gjennom lokalet før vi har fått med oss alt, sier Stine Nordmo, mens resten nikker.