Fra før har Jarle Heitmann og Gunnar Wilhelmsen også bekreftet at de er aktuelle.

– Jeg har hatt en telefon og en lang og god samtale med leder i nominasjonskomiteen Torbjørn Bongo, forteller Bondevik som for tiden er på ferie i Oslo.

Stein-Gunnar Bondevik har en periode i kommunestyret bak seg, og har de senere årene jobbet som direktør for Innovasjon Norges program i Brasil. Han er medlem i Forum arbeiderlag.

Plan om to år i Rio

Bondevik utelukker ikke at han kan komme hjem for å bidra for Ap om forutsetningene for å stille som toppkandidat ved kommunevalget i 2019 imøtekommes.

– Vi skal holde mellom oss hvilke forutsetninger som eventuelt må ligge til grunn, og så får vi heller se hvor vi lander, forteller Bondevik.

– Planen har hele tiden vært å ta to år til i Rio de Janeiro for Innovasjon Norge, men etter å ha hatt en samtale med leder i nominasjonskomiteen, så utelukker jeg ikke å komme hjem til Tromsø som ordførerkandidat, forteller han.

Flere aktuelle kandidater

Torbjørn Bongo fra Kroken arbeiderlag er leder i nominasjonskomiteen, og bekrefter at han har vært i samtaler med Stein-Gunnar Bondevik som mulig 1.-kandidat for Ap. Han forteller at partiet har satt i gang en prosess som ennå er i en tidlig fase.

Bekrefter samtaler: Torbjørn Bongo er leder i Tromsø Aps nominasjonskomité, og bekrefter at han har vært i samtaler med Stein-Gunnar Bondevik som mulig ordførerkandidat for Tromsø Ap.

– Før sommeren begynte vi å lage ei liste på hvem som kunne være aktuelle kandidater. Etter sommerferien har vi gjennomført en prosess for å luke ut uaktuelle, og i den forbindelse har vi vært i samtaler med flere kandidater, også Bondevik, sier Bongo.

Bongo forteller at disse samtalene ennå pågår, og at de etter hvert vil plukke ut folk til mer omfattende intervjuer med komiteen.

I tillegg til Jarle Heitmann, Gunnar Wilhelmsen og Stein-Gunnar Bondevik forteller Bongo at enda flere har meldt seg som aktuelle kandidater for topp-plassen på Aps nominasjonsliste.

Setter premisser for kandidatur

Leder i nominasjonskomiteen bekrefter også at flere kandidater har satt en del premisser for å være aktuelle som toppkandidat.

– Men for meg er det en forventning om at om du først ønsker å være kandidat og være med på laget, så stiller du også opp om partiet ønsker deg lenger ned på listen, påpeker Bongo.

Han understreker at dette er et utgangspunkt han selv har, og ikke noe som er diskutert i nominasjonskomiteen.

Ingen kvinner øverst

FLERE AKTUELLE: Partileder og medlem i nominasjonskomiteen for Tromsø arbeiderparti, Oddbjørn Eidissen, bekrefter at det er flere aktuelle ordførerkandidater for Tromsø arbeiderparti.

Oddbjørn Eidissen er partileder for Tromsø Arbeiderparti. Han deler ikke nødvendigvis premissenet til Torbjørn Bongo om hvilke krav man kan stille til partiet for å få tillit øverst på lista.

– Jeg skjønner tankegangen hans, men dette har vi ikke diskutert. Det viktigste nå er å få en oversikt over hvem som er aktuelle kandidater, mener Eidissen.

Han bekrefter at partiet har flere kandidater til topp-plassen øverst på lista, men at ingen kvinner til nå har sagt seg villig til å ta førsteplassen.

– Men vi har mange gode kvinnelige kandidater som kan stå både på kumulert plass og videre nedover på lista, så vi skal sørge for å få en god balanse på lista, sier Eidissen.