– «Verdens beste pappa» er ei bok som handler om å vokse opp med en pappa som tilsynelatende er verdens aller beste pappa. Han er redaktør i lokalavisa og godt likt av alle, men så kommer det gradvis fram at han også har et voldsomt sinne som går ut over mora til Mads, sier forfatter Endre Lund Eriksen.

Skriver brev til presidentsønn

Eriksens nye barnebok retter seg ifølge forlaget i hovedsak mot barn i alderen 9–12 år. Boka handler om 12 år gamle Mads som begynner å skrive brev til jevngamle William, sønnen til den amerikanske presidenten.

NY BOK: Endre Lund Eriksen er aktuell med barneboka «Verdens beste pappa».

Mads har nylig flytta og begynt på ny skole, men har allerede rukket å gjøre mange feil. Siden William snart skal flytte til Washington, tenker Mads at han skal skrive brev til ham og gi ham noen tips.

– De har mange ting til felles. Mads mener at han kan være en venn i nøden, og at William kan lære av hans feil, forklarer Eriksen.

Vold, angst og alkoholisme

Mads benytter også brevene til å fortelle om livet hjemme med mamma og pappa. Etter hvert kommer det fram at pappa kanskje ikke er «verdens beste pappa» likevel.

– Det som satte i gang dette bokprosjektet for meg var å se om det var mulig å skrive ei bok om et så vanskelig tema uten at boka ble for mørk og håpløs, forteller Eriksen.

– Er vold i hjemmet et spesielt viktig tema for deg?

– Jeg har gjennom hele forfatterskapet vært opptatt av barn som blir forsømt og overlatt til seg selv, men som likevel finner måter å takle det på. Jeg skriver for eksempel om angst og alkoholisme i bøkene om Pitbull-Terje, og i denne boka har verdens beste pappa et voldsomt sinne. Jeg vil gjerne ta tematikken på alvor, for det å vokse opp med vold i hjemmet er et stort problem for dem som står i det, sier han.

Fellestrekk med Trump

Ifølge forfatteren er det ikke gjort eksplisitt at presidenten er Trump, men det er noen likhetstrekk.

– Blant annet at han får kritikk for hårfrisyren, samt at han er i konflikt med Nord-Korea. Men det er ikke egentlig så viktig om han er Trump eller ei, det får være opp til leseren, sier Eriksen.