Helse- og omsorgstjenesten fikk beskjed om å spare 200 mill.: – Urealistisk

Får frist ut året til kutte 20 prosent av driftsbudsjettet – uten å si opp ansatte.

DE KAN IKKE SPRINGE FORTERE: – Driftsmessig kan man si at det er vanskelig å redusere kostnadene med kun å springe fortere, mener Jarle Fingenshou som er enhetsleder for Midtbyen hjemmetjeneste. Oden Singarajah (til venstre) er avdelingsleder på Skansen – ved Midtbyen hjemmetjeneste. Foto: Lars Adrian Giske 

pluss

– Vi har primært lønnsutgifter å kutte ned på. Samtidig har vi for få folk og et behov som skal dekkes. Den eneste måten å redusere utgiftene på, er å avlønne færre ansatte. Det er vanskelig hvis vi samtidig skal dekke behovet, sier avdelingsleder Oden Singarajah på Skansen, en del av Midtbyen hjemmetjeneste, til iTromsø.