Kulturhussjefen ønsker Joshua French velkommen: - Vi driver ikke med sensur

26. februar til neste år står Joshua French på scenen i Kulturhuset med foredraget «Dømt til døden». Kulturhussjef Erik Smith-Meyer mener det er uproblematisk å gi French en talerstol.

FRENCH TIL TROMSØ: 26. februar står Joshua French på Hovedscenen på Kulturhuset og holder foredraget «Dømt til døden». Her er French fra rettssaken i Kongo hvor han sto tiltalt for å ha drept cellekameraten Tjostolv Moland i Ndolo-fengselet i Kinshasa i 2014.   Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

pluss

Frem til 6. mars 2019 skal Joshua French reise Norge rundt med foredraget «Dømt til døden» hvor han forteller sin versjon av det som skjedde i Kongo i 2009 da han og Tjostolv Moland ble arrestert, tiltalt og dømt for mord på deres sjåfør Abedi Kasongo.