Hallvard Birkeland med ny bok om byhistorien

– Finnes ingen «ekte» tromsøværinger

Hallvard Birkeland har skrevet et oppslagsverk av Tromsøs byhistorie fra 1794 til 2018. Det er blitt en bok om 70 mennesker som fikk hjelp utenifra til å bygge den byen Tromsø er i dag.

FUN FACTS: Amatørhistoriker Hallvard Birkeland har skrevet en uhøytidelig byhistorie, og har tatt med både stort og smått som de profesjonelle historikerne ville ha utelatt. Blant annet følgende: «År 1883: Til Domkirkas belysning i vintermånedene gikk det med stearinlys for cirka kroner 500». 

pluss

Hallvard Birkeland gir ut sin tiende bok på eget forlag, og nok en gang er det lokalhistorie det handler om. Selv om boka har fått den lange tittelen «Fra 70 til 70.000. Tromsøs historie fra 1794 til 2018 – små og store hendelser som formet byen» så er Birkelands ambisjon å være kortfattet: