Sp vil også ha endringer i bompengeavtalen

Sp-leder Marlene Bråthen støtter utspillet fra Hans Petter Kvaal (H) om å gjøre endringer i byvekstavtalen. Bråthen mener den er dårlig tilpasset distriktene i kommunen.

STØTTER HØYRE: Leder i Tromsø Sp, Marlene Bråthen, synes det er bra at det er nettopp Høyre som kommer med utspillet siden de også sitter i regjering og dermed har kontakter på andre siden av forhandlingsbordet. Foto: Martin Lægland 

pluss

I Tromsø har kommunestyret vedtatt bruk av bompenger for å finansiere en byvekstavtale med staten for å utvikle samferdselsprosjekter i kommunen i form av blant annet en ny Kvaløyforbindelse og satsing på kollektivtrafikk. Høyres ordførerkandidat Hans Petter Kvaal varslet onsdag at han er misfornøyd med byvekstavtalen som kommunestyret har vedtatt, og åpner for å gjøre store endringer i den. Kvaal sier at det ikke er sikkert at de 15 planlagte bomstasjonene skal settes opp i det hele tatt. Frp stiller seg positive til utspillet og det samme gjør nå leder i Tromsø Senterparti, Marlene Bråthen.