Politikerne dropper kravet om lukkede anlegg

Kommunestyret behandlet en ny sak om bærekraftig utvikling i havbruksnæringen. Der gjorde dem om på det kontroversielle vedtaket om krav til lukkede anlegg fra i fjor høst.

KAFFEPAUSE: Rødts Bendik Hugstmyr Woie (til venstre) og Jens Ingvald Olsen tok seg en kaffe bak glassveggen i rådhusets kantine. De mener all fremtidig oppdrettsnæring må skje i lukkede og utslippsfrie anlegg.   Foto: Frank Lande

pluss

I november vedtok kommunestyret at Tromsø kommune ikke skal tillate flere oppdrettskonsesjoner, og at eksisterende konsesjoner ikke forlenges uten at de drives i lukkede anlegg. I ettertid har administrasjonen tolket vedtaket som en «politisk viljeserklæring» og understreket at vedtaket er å regne som et «mål» heller enn gjeldende politikk.