Endevendte sentrum på eggjakt – Hansika (5) fikk møte påskeharen for første gang

Lørdag begynte jakten på påskeegg. Store og små strømmet til sentrum for å lete.
pluss

En av dem som tok turen til sentrum var familien Jensen. De hadde stått opp tidlig og kjørt fra Kaldfjord til sentrum med ett mål for øye.

– Vi er på påskejakt. Vi skal jakte på egg. Som en klok mann sa en gang: «I egg er det godteri» – den kloke mannen var meg, sier Henrik Jenssen (11).

På spørsmål om hvem av dem som var den beste til å lete, pekte alle på Aleksander Jenssen (7).

– Det finns ikke ord for hvorfor han er så god. Han bare er det.

Det var gjemt påskeegg rundt omkring i mange sentrumsbutikker i helgen, fra Andresens Vaabenforretning til Randis Parfymeri.


Gjemmer 176 påskeegg fylt med premier i butikker, restauranter og hotell i sentrum

13. april kan det være lurt å være ekstra oppmerksom under lørdags-shoppingen i sentrum.

 

Fargerik påske

Flere barn og voksne malte egg hos Tromsø Farvehandel. Migbar Adane og sønnen hennes malte egg i fargene til det Etiopiske flagget. De deltok på Kirkens Bymisjons tur og kulturprogram «I lag». Et tilbud rettet spesielt mot barn og familier. Første helga i påsken hadde «I lag» påskebonanza.

– På «tur og kultur» er vi med på aktiviteter for barnefamilier. Det handler om å tilrettelegge og vise hva byen har å tilby. Det er alltid hyggeligere å dra med en gruppe, for både barn og foreldre. Det er fint å gjøre ting i lag, sier leder for «I lag», Jenny Sjånes Johansen.

Filip Svendsen Pedersen (8) og mamma Tassanee Svendsen (41) malte også egg. De er veldig glad for at Kirkens Bymisjon tar dem med.

– I morgen skal vi ha kreative påskeaktiviteter på huset, og så serverer vi ekte lammelår, sier Johansen.


Vinneren av dette påskeegget får ikke bare godteri ...

Denne bedriften klekket ut en uvanlig idé til årets påskeegg. De gir nemlig bort en Nissan Micra fra 1999 gratis til en av deres følgere på Facebook.

 

Første påske

En indisk familie hadde tatt veien til Nerstranda. Hansika Ravuri (5) lyste opp da hun fikk øye på påskeharen. For henne var dette første gang hun hadde vært med på jakt etter påskeegg. Instinktivt klemte hun den store haren, tok et steg tilbake og fikk velge ett godteri fra kurven. Hun så mot faren sin og viste hva hun hadde fått.

– Det er første gang vi har vært med. Det blir artig for ungene, sier Chandra Ravuri (42)

Han var glad for at sentrum ikke var så dødt som folk skulle ha det til.