Bybildet:

Da MS Forland slapp opp for hell

Man kunne ikke se det på henne, men den lille ishavsskøyta «Forland» hadde sørget for et godt overskudd i kassen. Den 19. juli 1958 var det imidlertid slutt.

TØFFE KARER: Denne gjengen viste seg å være like tøff som den lille skuta de bemannet. Her har de nylig kommet tilbake etter 25 døgn skipbrudne på Ishavet. Fra venstre ser vi maskinist og skytter Olav Wilhelmsen (skipperens bror), Wiggo Wilhelmsen (skipperens sønn), Tormod Jensen, Jarle Hansen, stuerten (som vi ikke vet navnet på), Bjørn Schwenke, Fred. Sæther og skipper Werner Wilhelmsen. Hvis ikke annet er nevnt er den avbildede fangstmann. Her befinner de seg ombord i DS «Lyngen». Arkivfoto 

Eksklusiv

Da ble nemlig lille «Forland», ei skute folk bare kalte for «heldig», skrudd ned i isen og sank. Da Tormod Jensen som hadde rorvakt, innså at skipet var fanget og at skruingen hadde begynt, vekte han hele mannskapet og kom seg i livbåten.