I dag kan du drikke håndbrygget kaffe og spise kanelsnurr hos kafeen Risø i Strandgata 32. Men for noen år siden var det slett ikke snakk om noen koselig kafé i huset, som er et av byens eldste.

Verksted og motor

SNØ: Denne novemberdagen i 2001 hadde Maritim Center og Bjørn Wessel-Hansen solgt hele 15 snøfresere. Wessel-Hansen gikk bort i 2015.

Det var Bjørn Wessel-Hansen  og Roald Fosse som sto bak bedriften, som solgte det meste innenfor det maritime spekter, i tillegg til blant annet snøfresere og gressklippere. Maritim Center AS hadde også et stort serviceverksted.

Bladet Tromsø skrev i 1989 følgende om veien til Maritim Center AS:

«Etter 14 år i firmaet Bilco A/S, hvor Bjørn Wessel-Hansen drev med påhengsmotorer, gikk han over til Troms Felleskjøps Maritim center. Der var han i ett år til Troms Felleskjøp fusjonerte med Felleskjøpet, Trondheim».

Flyttet fra sentrum

Etter fusjonen la Troms Felleskjøp ned sitt Maritim Center, og Wessel-Hansen fikk da kjøpe skiltet for 100 kroner, står det videre å lese i artikkelen.

I DAG: Nå holder kafeen Risø til i Strandgata 34.

Og årsaken til flyttingen var enkel. Til "Tromsø" 11. oktober 2005 begrunnet daglig leder Asle Olaussen det enkelt og greit slik: «Økt plass med butikk og verksted under samme tak, og rikelig kundeparkering».

Og den dag i dag holder Maritim Center koken på Stakkevollveien.