Bybildet:

Drøftet «fergeproblemet» i 1935: – En trafikk man vanskelig kan tenke sig

5. desember 1935 vedtok bystyret å gå til anskaffelse av ei ferge over Tromsøysundet. Da rustet byen seg for framtida.

BYEN VOKSER: Troms Ferjestyres ferger hadde mye å si for veksten av byen siden selskapet fikk i gang regulære fergeruter over Tromsøysundet. Her ser vi ei av fergene kaste loss fra Strandtorget 4. juli 1956. Legg merke til Nordnorges Salgslag og Tromsø Trelasthandel som har tilholdssted der Nerstranda kjøpesenter står i dag. Bildene er gjengitt med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Fjellanger Widerøe/ PEM-FWI-096728 

Eksklusiv

– Tromsø bystyre drøfter fergeproblemet. Og garanterer for et lån til anskaffelse av bilferge, stort inntil 50.000 kroner, kunne man lese i «Tromsø» 7. desember 1935.