Kjørte i narkorus fra Kroken til sentrum midt i rushtrafikken

29-åringen var påvirket av flere narkotiske stoffer og hadde under kjøreturen en promille høyere enn 1,2.
Eksklusiv

Det kommer fram i dommen fra Nord-Troms tingrett.

I juni 2017 kjørte mannen fra Kroken til sentrum i rushtrafikken. Analyseresultater viser at mannen var påvirket av flere narkotiske stoffer under kjøringen, og den sakkyndige konkluderte i retten med at siktede med all sannsynlighet var påvirket tilsvarende en alkoholpromille høyere enn 1,2.

Mannen avga en uforbeholden tilståelse da saken ble behandlet i Nord-Troms tingrett. I skjerpende retning legger retten vekt på at siktede to ganger tidligere, i 2012 og 2014, ble dømt for lignende forhold. I tillegg har han tidligere blitt fradømt førerkortet, og hadde under kjøreturen i juni 2017 ikke gyldig førerkort.

I tillegg til ruskjøring var mannen også siktet for tyveri. Vedkommende skal ha brutt seg inn i ei campingvogn og stjålet cd-spiller, tv dekoder, vin og andre gjenstander i juli i fjor. I tillegg skal han ved en annen anledning ha stjålet en ryggsekk fra en privatperson, samt en parfyme fra en sentrumsbutikk.

29-åringen dømmes til fengsel i 36 dager, hvor ruskjøringen er bærende for straffeutmålingen. I tillegg må han betale ei bot på 6.000 kroner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

Eksklusiv