Bybildet:

Wienerbrød, sjokolade og tobakk i Storgata

Man skal unne seg litt luksus når man først er på bytur.

GRAND: Ifølge eget utsagn var Vasnetsov aldri på Grand, byens «eneste virkelige restaurant», mens han var i byen. Her ser vi Storgata rundt Strandskillet i 1938. Bygget til høyre for Nordstjernen apotek er Baptistkirka. Innholdet er mye det samme, om ikke eksteriøret. Huset til høyre for kirka blir da følgelig Grand. Foto: Vilhjelm Riksheim/ PEM-VRI-00028 

Eksklusiv

Da vi forlot havforskeren Vsevolod Vasnetsov i går, hadde han blitt forlatt midtfjords (nesten bokstavelig talt) da sirenen som markerte arbeidsdagens slutt gikk. Derfor måtte de tilbringe nok ei natt ombord i båten sin, «Savva Losjkin». Men neste dag syntes russerne at de hadde ventet lenge nok; nå skulle de i land. Vasnetsov fikk dra først.