Hvaleventyret i Tromsø er over – Visit Tromsø tok oppgjør med byens hvalguider

Chris Hudson i Visit Tromsø samlet hvalsafarioperatører til et møte for å oppsummere årets sesong. Konklusjonen er klar for neste sesong: – Vi bør ikke love turistene noe vi ikke kan levere, sier han.

NYE TIDER: Fra venstre: Knut Stene (Tromsø Frilufttssenter), Anniken Kolden (Arctic Adventure Tours), Gulli Pedersen (Sørøya Havfiskecruise), Oddgeir Solbø (Solbø Maritime Adventure), Chris Hudson (Visit Tromsø), Ingvar Johansen (Ersfjordbotn Brygge), Stein Are Paulsen (Arctic Explorer). På benken fra venstre: Roar Lorentzen (Nordens Paris Charter), Jon-Børge Karlsen (Polar Charter), Stephanie Milne (Wild Seas) og Kyle Parsonage (Visit Tromsø). 

Eksklusiv

Til stede på møtet var representanter fra ni operatører som driver med hvalsafari i Tromsø. De siste seks årene har det vært et hvaleldorado i fjordene i Tromsø, med stor aktivitet i bynære områder som Kaldfjorden. I vinter, derimot, har ikke hvalen kommet inn i fjordene og operatørene har måttet frakte turistene ut til Skjervøy for å vise fram de store dyrene. Hvis ikke hvalen kommer tilbake neste sesong heller, blir det feil å markedsføre med hvalsafari, mener flere av aktørene.