Bybildet:

– Jobben passer ikke for kvinner

I 1985 ble det ramaskrik da Tromsø kommune innstilte tre mannlige søkere til en budjobb og hoppet over bedre kvalifiserte kvinner.

LIKESTILLING: Det ser ikke ut som om denne kvinnen sliter med å legge den fysisk sterkere mannen bak seg. Vi mannfolk kan ikke engang skylde på at mannen bærer hele oppakninga da den ser temmelig lett ut. Og enda har to staver, mens hun bare har en? I 1985 forsøkte Tromsø kommune å forskjellsbehandle kvinner og menn med fysiske egenskaper som argumentasjon. Det er aldri en god idé, selv tilbake i 1985. Fjellet i bakgrunnen er Tromsdalstinden. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Perspektivet Museum. Foto: Magnus Schrøder/ PEM-SCH-N00180 

Eksklusiv

– Jobben passer ikke for kvinner, sa en altfor ærlig saksbehandler ved rådmannens kontor da «Tromsø» skrev om saken 16. august 1985.