Kapret pallplass i nordisk mesterskap:

– Det er en lettelse ikke å havne under pallen

Kokkelærlingene Madelen Rolland (19) og Jon Erlend Matre (19) kapret tredjeplassen i nordisk mesterskap for kokkelærlinger, til tross av et par uforutsette hendelser.
Eksklusiv

Alt gikk ikke helt etter planen da de to kokkelærlingene på Mathallen deltok i det nordiske mesterskapet i København denne helgen.

– Vi fikk ikke kikerter, som var et av hovedelementene i retten vår fredag. Da måtte vi tenke på hva annet vi skulle lage i stedet, sier Rolland.

BAKGRUNN: Kokkelærlinger fra Tromsø skal konkurrere mot Nordens beste (for abonnenter)

40 minutter på å lage fireretters meny

Konkurransen varte fra fredag til lørdag. Med seg hadde de lagleder og mentor Gunnar Jensen, kjøkkensjef på Mathallen. På fredagen fikk de vite på forhånd hva de skulle lage og hadde tid til å forberede seg. Lørdag fikk de utdelt en liste med råvarer og hadde 40 minutter på seg til sette opp en meny.

 

– Det er knapp tid til å forberede en fireretters meny uten å ha prøvd ut noen av rettene, sier Rolland.

– Det er alltids litt skummelt når man ikke kan planlegge eller øve noe særlig. Vi samarbeider mye og er såpass samkjørte at det skal mer til for å ødelegge, sier Matre.

LES OGSÅ: Pallplass i nordisk mesterskap

Heller ikke lørdagen gikk helt knirkefritt for seg. Da manglet nemlig jordskokk som de to lærlingene skulle lage chips av. De ble nødt til å improvisere og lagde chips av potet istedenfor.

Lettet over pallplass

På tross av noen manglende ingredienser havnet de to 19-åringene på en tredjeplass. Det er de begge veldig fornøyd med.

 

– Jeg er superfornøyd. Vi klarte å levere, og da vi meldte oss på Norgescupen tenkte vi ikke at vi skulle komme så langt. Det kan jo alltids gå bedre, men etter omstendighetene er jeg veldig fornøyd, sier Rolland.

– Det gikk veldig bra. Det er en lettelse å ikke havne under pallen, sier Matre.

LES OGSÅ: Jon Erlend (19) og Madelen (19) fra Tromsø vant Norgescupen for kokkelærlinger: – Nå skal det feires

Nå er de to lærlingene på vei tilbake til Tromsø og Mathallen. Matre skal forberede seg på en kokkekonkurranse i Taiwan til sommeren, mens Rolland må se litt an om det blir flere konkurranser i nærmeste fremtid.

– Jeg må ha det litt rolig før jeg tenker på konkurranser igjen, nå har det gått i ett kjør. Men det er et par konkurranser vi kan melde oss opp på, sier hun.