Tromsø-kirkene mangler penger og ser på muligheter for å øke inntektene:

Kan bli kraftig økning av festeavgiften

Tromsø kirkelige fellesråd er i forhandlinger med kommunen om neste års budsjett. Kirkeverge Nils Opsahl mener at de allerede har strukket seg langt, og at det ikke er mulig å kutte mer.

MÅ KUTTE: Kirkeverge Nils Opsahl mener kirkene i Tromsø allerede har gjort mye for å kutte kostnader. – Nå har vi nådd et nivå hvor vi vanskelig kan kutte noe særlig mer, sier han.  Foto: Ronald Johansen

Eksklusiv

Tromsø kommune jobber med å kutte kostnader i alle avdelinger, og ifølge Opsahl er også det kirkelige fellesrådet med på lista over enheter som må stramme inn. Hvis overføringen fra kommunen blir lavere, så må kirkene hente inntekter fra et annet sted. Ett av tiltakene fellesrådet vurderer er økning av festeavgiften, som i dag er på 6.400 kroner for 20 år.