Det er Maekele Ghebremeskel Bokretsion – som tidligere drev kafeen Harmoni og som har hatt utsalg av eritreansk mat – som står bak.

Han ønsker i utgangspunktet ikke å si så veldig mye om det nye spisestedet, men kan avsløre så mye som at det pågår arbeid inne i den gamle Echroll-gården.

Pusser opp lokalene

– Vi holder på å pusse opp inne i lokalene nå, og planlegger å starte drift i restauranten før sommeren, sier han til iTromsø.

Bokretsion har bodd i Tromsø i mange år, og har drevet med mat og servering i en årrekke.

Nå skal han altså skifte konsept på kafeen – og navnet er allerede klart på den nye restauranten.

– «Elefant» skal utestedet hete, og det som skal serveres er indiske og pakistanske retter, forteller Bokretsion.

Pakistansk partner

Han har hentet inn forsterkninger for å kunne få nødvendig kompetanse, sier han videre.

– Jeg har fått en partner fra Pakistan som har lang erfaring fra restaurantbransjen. Han har jobbet 20 år i bransjen, og har blant annet hatt en egen restaurant i Estland, sier Bokretsion.

Partneren skal være kjøkkensjef, forteller han videre.

– Han har jobbet i flere land, og har lang erfaring av å lage indisk og pakistansk mat, sier han.

Bokretsion sier at det som trengs av løyver og tillatelser er på plass, blant annet vil skjenkeløyvet som Kafé Harmoni bli overført til det nye etablissementet.

Det er som sagt ennå ikke helt klart når spiseplassen skal slå opp dørene, men etter alle solemerker vil det skje før sommerferien.

– Trolig vil vi klare å bli ferdige i begynnelsen av juni, sier Bokretsion.

PUSSER OPP: Lokalene i Echrollgården har fått vinduene dekket, og bak papiret pågår nå oppussing av lokalene. Foto: Ronald Johansen / iTromsø