Musemangel skapte krise for Tromsø-bedrift: – Vi kan endelig starte igjen

UiT har vært uten forsøksdyravdeling i over ett år. Nå har Barents Biocentre Lab i Breivika åpnet egen dyrelab for å bøte på situasjonen.

LUKKET OG LÅST: I motsetning til de aller fleste leietakere og utleiere, er D'Liver-forsker Kjetil Elvevold og markedssjef Therese Lein ved Barents Bio Centre Lab strålende fornøyd med endelig å ha mus i hus. Bak dem ser man døren til den splitter nye dyrelaben i Breivika. Grunnet et svært strengt reglement og fare for kontaminasjon, er det bare forskerne som slipper inn på laboratoriet. – Selv ikke jeg har adgang, sier Lein. 

Eksklusiv

I september 2017 avslørte iTromsø at UiT har vært uten dyrelaboratorium siden begynnelsen av april. Universitetet anslår at en ny forsøksdyravdeling ikke er ferdig før høsten 2018. Det har ført til store utfordringer for forskere og bedrifter som er avhengige av forsøksdyr i arbeidet.