– Skjer det en skade igjen så vil vi politianmelde skolen

Det sier brannmann og leder i Norsk forening for brannskadde etter at to elever ved Tromsdalen VGS ble brannskadet på skoletur.

TA ANSVAR! Det sier leder i Norsk forening for brannskadde, Kenneth Wangen, etter at to Tromsø-elever ble brannskadet på skoletur  Foto: Privat

Eksklusiv

– Det er snakk om uaktsomhet når man tar med ungdommer ut i skog og mark og gir dem tilgang på rødsprit og stormkjøkken, uten ordentlig opplæring. I tillegg er det ofte slik at de som er på tur heller ikke kan ordentlig førstehjelp. Vi mener at nå må noen i skoleverket ta ansvar, for vi har sett alt for mange ulykker på kort tid. Bare de siste fem årene har elleve prosent av landets skoler opplevd brannskader, så rødsprit burde være et velkjent problem nå.