Stortingsvalget 1977:

Måtte krype unødig opp Sandnessundbrua

Sissel Johnsen og Marit Pedersen var så innbitt overbevist om sosialistisk seier under valget at de inngikk et modig veddemål. Så tapte sosialistene, trodde de.

DUMT VEDDEMÅL: Sissel Johnsen og Marit Pedersen på vei opp Sandnessundbrua, i den tro at de hadde tapt veddemålet om sosialistisk seier i stortingsvalget 1977. Det hadde de ikke, men det var det tydeligvis ingen som tok seg bryet med å fortelle dem.  Foto: Arild Kirkvik

Eksklusiv

Stortingsvalget i 1977 var et av landets mest spennende valg. Mens stemmene ble talt opp, vinglet vektskåla fra et bitte lite sosialistisk flertall til en like liten borgerlig, og tilbake igjen. Onsdag 14. september var fordelingen klar: 77 sosialistiske mot 78 «ikke-sosialistiske» stortingsrepresentanter. Det gikk mot borgerlig regjering. Lars Korvald (KrF) skulle erstatte Odvar Nordli (Ap). Selv om Arbeiderpartiet var en av valgets klare vinnere, var de avhengige av hjelp. Da forhåndsstemmene fra Ålesund ble talt opp, viste det seg at hjelpen ikke ble stor nok.