Tromsømann (50) siktet for incest

Politiet har tatt beslag i mannens snapchat-konto. De utelukker ikke at det er flere fornærmede.

POLITIADVOKAT OG FORSVARER: Det er politiadvokat Henriette Birkelund som har saken hos politiet, mens Hjallis Bakke forsvarer mannen. Her er de i retten i forbindelse med en annen sak.   Foto: RONALD JOHANSEN

Eksklusiv

En 50 år gammel tromsømann har sittet varetektsfengslet siden 17. april, siktet for overgrep mot barn. Mannen er blant annet siktet for gjentatte seksuelle handlinger mot barn under ti år. Siktelsen omfatter også incest og overgrep mot «slektning i nedstigende linje» etter den gamle straffeloven, som gjaldt fram til den ble erstattet av ny straffelov i 2005. I den nye straffeloven er handlingen beskrevet som incest der man har «seksuell omgang eller der man får vedkommende til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv».