Mannen som lever av ordet

Asbjørn Jaklin har de siste årene gjort nordnorsk krigshistorie til allemannseie.

ENGASJERT: Det er ikke mye som røper at Asbjørn Jaklin er mer vant til å stille spørsmål, enn å svare på dem. Forfatteren og journalisten har rikelig med meninger om både historie, litteratur og journalistikk. 

Eksklusiv

Journalist, redaktør, leder av presseforbundet og nestleder i Norsk Journalistlag. Asbjørn Jaklin har gjort det aller meste det er mulig å gjøre som pressemann, og da har vi ennå ikke kommet inn på hans forfatterskap. Tromsømannen har skrevet flere kritikerroste dokumentarer, og et par ikke like kritikerroste kriminalromaner. Nå er han tilbake i kjent terreng med boka «Kampen om Narvik – 62 desperate dager». Ved hjelp av brev, dagbøker og rapporter beskriver han de intense kamphandlingene dag for dag.