Karlsøy-ordføreren krever byggestart på Langsundforbindelsen i 2020

Karlsøy-ordfører Mona Pedersen frykter at Langsundforbindelsen kan bli enda mer forsinket. Nå krever hun anbudsutlysning og byggestart i 2020, med ferdigstillelse i 2022.

STILLER KRAV: Ordfører Mona Pedersen i Karlsøy kommune ber fylkestinget om å sikre byggestart for Langsundforbindelsen i 2020 slik at tunnelene og de nye fergesambandene kan åpne i 2020.  

Eksklusiv

– I Karlsøy gleder vi oss nå over Bjarkøyforbindelsen som nærmer seg ferdigstilling. Som kjent ville også Langsundforbindelsen kunne vært åpnet i disse dager, hvis ikke innsigelsene fra reindriften og tingrettens behandling av skjønnssaken i begynnelsen av 2016 hadde som konsekvens at Troms fylkeskommune og Statens vegvesen trakk anbudsutlysningen av prosjektet, skriver ordfører Mona Pedersen (Felleslista) i Karlsøy kommune til fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo (Sp).