Mener regjeringsskifte kan stanse tvangssammenslåing av Troms og Finnmark

«For Finnmark» annonserte tirsdag at de ønsker å starte rettslige prosesser for å stoppe sammenslåingen av Troms og Finnmark. Likevel kan et eventuelt regjeringsskifte stoppe prosessen allerede før jul.

VIL REVERSERE SAMMENSLÅING: Torgeir Knag Fylkesnes (Sv) sitter på Stortinget fra Troms og tror SV vil be om å reversere sammenslåingen av Troms og Finnmark for å garantere for ei ny regjering bestående av Ap, Sv og Krf.   Foto: Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Eksklusiv

Tirsdag varslet organisasjonen For Finnmark at de ønsker å starte en rettsprosess ved hjelp av Finnmark fylkesting for å få opphevet det de mener er en tvangssammenslåing av Troms og Finnmark. For Finnmark jobber for å stoppe sammenslåingen av Troms og Finnmark til en felles region.