Gilbert positiv til krav om responstid: – Altfor knappe ressurser i ambulansetjenesten

Mads Gilbert, spesialist i anestesiologi og klinikkoverlege ved Akuttmedisinsk klinikk ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), er krystallklar på at veiledende responstider i ambulansetjenesten må bli «skal-tider».

Knappe ressurser: Mads Gilbert er klar på at Norge er rikt nok til å ha en sterk desentralisert ambulansetjeneste både på vannet, på landjorda og i lufta.  Foto: RONALD JOHANSEN

Eksklusiv

Folkebladet har belyst ved flere saker at stortingets veiledende krav til responstider blir brutt som på Sør-Senja der UNN har planer om å legge ned to ambulansestasjoner og bygge en ny stasjon. I Salangen er det planer om å flytte dagambulansen til Setermoen, noe som også vil føre til økte responstider, ikke minst for Lavangen kommune.