Bybildet

Slik dokumenterte en av byens første fotografer Tromsø

Bilder som dette, hvor folk stopper opp for å se på «hva i all verden han mannen egentlig driver med», er blant de mest sjarmerende bildene i Perspektivet Museums fotosamling.

NYSGJERRIG: Dette er et av flere bilder tatt rundt 1890 hvor vi finner fortida stirrende tilbake på oss. Klart fotografen var et interessant skue der han sto utendørs med sitt ganske så omfattende fotoutstyr og dirigerte folk og fe. Til venstre ser vi Storgata 88 og deretter nr. 90 hvor det var bakere fra 1845 til Arne B. Kristiansen på 70-tallet. Deretter følger apoteket «Renen» i Storgata 92, før vi er nede på Torvet. Siden både Wickstrøm jr. og sr. (og storesøster Hanna, for den saks skyld) brukte lignende type pappkartong kan det være vanskelig å være sikker på hvem av dem som har tatt bildene i deres store katalog. Dette bildet er således et unntak. Bildene gjengis med tillatelse fra Perspektivet Museum.  Foto: Jørgen Wickstrøm/ PEM-BYM-00065

Eksklusiv

Da snakker vi selvfølgelig om en helt annen tid, en tid da fotografier var mangelvare. Mens vi i dag ser i fotografens retning for å se hva han eller hun tar bilde av, var fotografen med alt sitt utstyr underholdning i seg selv i 1890.