Intervjuet

Fra småkriminell ungdom til jusstudent, politiker og stormester

Da Magnus Carlsen bestemte seg for å stå over sjakk-OL i Georgia, rykket Benjamin Arvola Notkevich opp og fikk sin debut på landslaget. Da han gjorde sitt siste trekk i turneringa 6. oktober, var han blitt landets 16. stormester i sjakk.

STORMESTER: Benjamin Arvola Notkevich (25) studerer jus, er kommunestyrepolitiker for SV og Nord-Norges første stormester i sjakk. Norge havna på 29. plass i OL som ble avslutta 6. oktober. – Det var et skuffende resultat. Med seier mot Østerrike i siste runde ville vi havna blant de ti beste lagene, sier han. 

Eksklusiv

– Jeg visste at jeg kunne bli stormester da jeg dro ned til Georgia for tre uker siden. For å bli stormester må du ha tre «napp», noe som innebærer at du må prestere på 2.600 i ratingstyrke i løpet av en turnering på minst ni partier, og du må få din egen rating opp til minst 2.500. Jeg hadde to napp fra før, og nå hadde jeg muligheten til å ta mitt tredje, forklarer Benjamin Arvola Notkevich.