Mandag starter ankesaken mot den dømte eks-entreprenøren: – Han mener han ikke utnyttet mannen, men at de hadde et samarbeid

48-åringen ble i tingretten frikjent for menneskehandel, men dømt for grov økonomisk kriminalitet. Selv mener eks-entreprenøren at han er uskyldig når det gjelder utnyttelse av en syk mann.

AKTORATET: Statsadvokat Tor Børge Nordmo (fra høyre), politiadvokat Stine Melbye Sørensen, politirevisor Merethe Kristiansen og spesialetterforsker Elisabeth Martinsen da saken gikk i tingretten i juni. Bak dem sitter bistandsadvokat Maiken Johnsen, som representerer den fornærmede mannen i saken. FOTO: RONALD JOHANSEN / ITROMSØ 

Eksklusiv

I juni i år ble Johannes Fagerli (48) dømt til fire års fengsel for økonomisk kriminalitet. Den tidligere entreprenøren hadde da over år begått flere grove tilfeller av skatteunndragelse, regnskapsjuks, økonomisk utroskap, hvitvasking og dokumentforfalskning i selskapene sine Optimale Consult AS, Wiman AS og Obligo AS.