Bybildet:

Strandgata 34: Handelshus og «bazar»

Da vi i går skrev om Caplan-familiens eiendom i Strandgata 34, rakk vi på langt nær over resten av husets historie.

HANDELSHUS: Det er litt vanskelig å finne gode bilder av Strandgata 34. På dette bildet gjemmer det seg bak sin mer breiale nabo Strandgata 36. Det tilhørte en gang familien Ebeltoft som var en av Morten Molschous tøffeste konkurrenter. Både nummer 34 og 36 hadde hager på andre siden av gata. Ebeltofts hage lå der Saga hotell ligger i dag. Bildet er tatt rundt 1960. Foto: Peter Wessel Zapffe 

Eksklusiv

Eiendommen – «grund og haveplads» – dukket først opp i offisielle fortegnelser med et målebrev fra 1802. Det var ikke en liten tomt Morten Mortensen Molschou (1765–1830) hadde skaffet seg. Fram til 1868 inkluderte tomta både nummer 32 og 34.