Bendik (21) er ny toppkandidat for Rødt i Tromsø

– Vi bytter kaptein, men beholder mannskapet

Denne uka ble det klart at Bendik Hugstmyr Woie (21) blir ny toppkandidat for Rødt i Tromsø. Han mener det er en utbredt misforståelse at Jens Ingvald Olsen har bestemt alt i partiet, og tror ikke endringen på topp vil bety så mye.

TIDLIG UTE: Bendik var bare 17 år på valgdagen i 2015 da han ble valgt inn i kommunestyret for Rødt. Når han tar gjenvalg neste år er det som toppkandidat, og dermed vil Rødt ha en 21 år gammel listetopp på valgdagen. – Jeg tror ikke jeg er for ung til å drive med politikk og mener det er bra at kommunestyret gjenspeiler Tromsøs befolkning. Som ung er jeg ydmyk, jeg er klar på at jeg ikke har alle svarene, men stiller på topp for Rødt fordi jeg kan representere den politikken vi jobber med å utvikle i Rødt. 

Eksklusiv

Storgata Camping åpner ikke dørene før klokka 13 så bartender Bendik Hugstmyr Woie har fri torsdag formiddag. Hjemme i leiligheten i Skoleveien, som han deler med sin venn og sjef Joanne Brynildsen Sørheim, sitter Bendik klar med ei presskanne fylt med kaffe. Her har han bodd siden han i sommer vendte tilbake fra Oslo etter å ha jobbet for organisasjonen Natur og Ungdom i et knapt år.