Østeuropeiske trailere får oftest kjøreforbud på nordnorske veier: – Sjåfører googler hvordan de skal legge på kjetting

Tall fra Statens vegvesen viser at de stopper langt flere norske enn utenlandske trailere. Men det er så å si bare østeuropeere som får kjøreforbud på nordnorsk vinterføre.

IKKE ALLE KAN: Denne estlandske trailersjåføren skled onsdag inn i et anleggsområde i Strandveien da han ikke klarte å stoppe på det glatte føret. Han ble pålagt av politiet å legge på kjetting, men ifølge veivesenet er det langt fra alle utenlandske sjåfører som vet hvordan de skal gjøre dette.  

Eksklusiv

– Fra oktober i fjor og fram til nyttår så har hatt vinterutrustningskontroller av 3.745 tunge kjøretøy. Det ligger an til vi kommer til å kontrollere flere i årets sesong enn fjoråret, sier Jørn Simonsen, avdelingsdirektør for trafikant- og kjøretøyavdelingen i region nord i Statens vegvesen.