Veivesenet skal åpne ny kontrollplass ved Kilpis

Men i påvente av den nye kontrollplassen flyttes flere kontrollører nærmere finskegrensen. – Det er positivt at departementet ser nødvendigheten av tiltak her oppe.

ÅPNER HER: Om tre til fem år vil dette området som tilhører Statens vegvesen bli åpnet som en ny kontrollplass for tungtransport som kommer inn i Norge. Området er helt nært Kilpis, og på andre siden av veien ligger den gamle tollstasjonen. 

Eksklusiv

Det sier Jørn Simonsen, avdelingsdirektør for trafikant- og kjøretøyavdelingen i region nord i Statens vegvesen. Denne uka fikk han beskjed fra samferdselsdepartementet og minister Jon Georg Dale (Frp) at ressursene skal omprioriteres etter at det har vært flere ulykker og trafikkhendelser med utenlandske trailere som ikke er skodd for nordnorsk vinterføre.